top of page

Laat uw riool renoveren in Gent door een specialist

Bij ons geen gepruts en half werk, maar een bekwame ontstopper. Onze deskundige vakmannen weten precies hoe ze uw afvoerbuizen moeten aanpakken.

johnnyfixit.jpg

Renovatie van uw riool kan soms onvermijdelijk zijn. Is uw huis aangesloten op riolen die al wat verouderd zijn? Dan is het geraden om waakzaam te zijn. Een breuk in uw riolering is niet abnormaal, maar wel vervelend. Bij de bouw of verbouw van een woning of bedrijfspand, of bij renovatiewerkzaamheden komt ook vaak de aanleg of vernieuwing van het rioolnetwerk kijken. Wij helpen u graag verder met een goed uitgevoerde rioolrenovatie. Er komt namelijk het nodige kijken bij een correcte rioolrenovatie. Voordat bijvoorbeeld de riolering gerenoveerd kan worden, dient eerst de ligging van alle leidingen bekend te zijn. Met onze apparatuur kunnen wij alle leidingen opsporen en volledig in kaart brengen.

Riool renovatie: hoe gaat dat in zijn werk? 

Bij het renoveren van riolering moet o.a. rekening houden worden met het aansluitpeil op de straatriolering. Bij een te grote helling bestaat er gevaar voor verstopping omdat de vaste stoffen dan achterblijven, uitdrogen en aanslibben. De leidingen worden best op een aan de ondergrond aangepaste fundering geplaatst om verzakkingen te vermijden. Ook slecht afgewerkte controleputjes verhogen het risico op verstoppingen. Een perfect stroomprofiel verkrijgen is dus erg belangrijk. Indien u zich laat aansluiten op de nutsvoorzieningen zijn hier bepaalde verplichtingen aan verbonden. Zo is een afschakelplan benodigd en worden de leidingen naderhand grondig getest. Voor een regenwaterleiding gelden grotendeels dezelfde richtlijnen als voor de afvalwaterleiding. De Vlaamse milieuwetgeving voorziet op gebied van scheiding van afvalwater, een aantal wettelijke verplichtingen. Ook met het oog op het voorkomen van riool verstoppingen en andere ongewenste situaties, adviseren wij u graag in het renoveren van riolering.

Voor het renoveren van riolen moet u bij ons zijn

Stel uw rioleringswerken niet uit. Want het probleem wordt anders alleen maar groter. Ga dus op tijd voor de renovatie van uw riolen: ónze specialiteit. Contacteer ons voor meer informatie of vragen. Wij helpen u zo snel mogelijk verder.

bottom of page