top of page

Rookdetectie, detectie van lekken dankzij de Gentse ontstoppingsdienst

Bij ons geen gepruts en half werk, maar een bekwame ontstopper. Onze deskundige vakmannen weten precies hoe ze uw afvoerbuizen moeten aanpakken.

johnnyfixit.jpg

Een lek detecteren met rookdetectie

Omdat kleine scheurtjes in het rioolstelsel meestal niet goed met het blote oog zijn op te sporen, kan het verstandig zijn om uw riolering te laten controleren op gaten en scheuren door middel van rookdetectie. Hebt u last van een blijvende rioolgeur uit uw riolering, leidingstelsel en hebt u geen idee waar dat vandaan komt? Helaas is niet altijd visueel zichtbaar waar de stank vandaan komt. Een kleine lekkage kan al tot enorme stankoverlast leiden zonder dat de oorzaak direct is vast te stellen. Het bepalen van de oorzaak van de geurhinder is vaak een uitdaging. De onaangename geur kan zich immers op andere plaatsen manifesteren dan daar waar de werkelijke oorzaak zich bevindt. Wij kunnen de geurhinder opsporen door het gebruik van een professionele apparatuur.

Hoe werkt rookdetectie?

Bij deze vorm van lekdetectie worden de uitgangen van de riolering afgesloten en wordt het riool met behulp van een rookgenerator met dikke, uiteraard milieuvriendelijke rook gevuld, voor een grondige rookinspectie. Deze nauwkeurige rioolinspectie wordt uiteraard geheel milieuvriendelijk uitgevoerd. De rook vult de leidingen en waar breuken, scheuren en/of lekken aanwezig zijn, kan de rook ontsnappen. Onze rioolspecialisten weten door het toepassen van de rookdetectie exact waar de breuk(en) of scheur(en) zich bevinden. Daar waar de rook zichtbaar is ontsnapt dan ook de rioolgeur, zo zien wij waar de stank zich bevind en kunnen zo het probleem zo snel mogelijk oplossen.

Snel van uw stankprobleem af

Met het opsporen van de oorzaak kan ook het herstel beginnen. Na detectie van het lek, dichten onze werknemers dit met de nodige zorg en kwaliteit. Onze rioolspecialisten kunnen ter plekke een reparatie uitvoeren, een deelrenovatie uitvoeren of als dat nodig blijkt te zijn een stuk van het riool of afvoer vervangen en is uw stankprobleem snel opgelost. Meer weten? Neem contant met ons op.

gentse-onstoppingsdienst_rookdetectie
gentse-onstoppingsdienst_rookdetectie_2
bottom of page